duminică, 23 iunie 2013

Eminesciana la cea de-a VIII-a ediție

La Iurceni, Nisporeni, așa cum este deja o tradiție pentru luna iunie, a avut loc cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de muzică și poezie Eminesciana.
Ceea ce a diferențiat acțiunea din acest an față de cele din anii precedenți a fost festivitatea de numire a domnului Eugen Tomac, deputat al cetăţenilor români din Republica Moldova în Parlamentul de la Bucureşti, drept cetățean de onoare al satului Iurceni pentru sprijinul financiar acordat la edificarea bustului lui Mihai Eminescu. 
În cadrul festivalului au fost recitate poezii și interpretate o serie de cântece din creația marelui poet român Mihai Eminescu atât de către elevii de la Liceul Teoretic „Grigore Vieru”, cât și de către oaspeții, deputații din Parlamentul Republcii Moldova, Valeriu Saharneanu și Ion Hadârcă, dar și de către membrii Grupului Naționalist „Faptă nu Vorbă”.
Amintim că atât Festivalul Eminesciana, cât și bustul lui Mihai Eminescu se datorează muncii și inițiativei domnului Ion Teleman Nistor.









sâmbătă, 15 iunie 2013

Ziua Eroilor Neamului Românesc la Micleușeni și Vărzărești

Așa cum  este o tradiție deja, odată cu Înălțarea Domnului la Cer, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește și Ziua Eroilor Neamului Românesc, oficiind slujbe în memoria tuturor celor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.
Atât la Micleușeni, cât și la Cimitirul din Vărzărești, slujbele au fost oficiate de un sobor de preoți, la fiecare dintre acțiuni fiind prezenți atât locuitori ai satelor, cât și membri ai Grupului Naționalist „Faptă nu Vorbă”. 
Atât timp cât memoria e vie, viitorul e sigur!