luni, 25 martie 2013

95 de la Unirea Basarabiei cu Țara la Nisporeni


Cea de-a 95-a aniversare de la Unirea Basarabiei cu Patria – Mamă, România, a fost marcată la Nisporeni, duminică, 24 martie 2013 cu începere de la ora 12:00 în incinta Casei Naționale.
Printre invitații sărbătorii s-au numărat inegalabilul actor Sandu Ariston Cupcea, interpreta Maria  Sarabaș, președintele Asociația Istoricilor din Republica Moldova, domnul Ion Negru, reprezentanți ai Gintei Latine din Sângeorz Băi, România, membri ai Asociației „Pro Basarabia și Bucovina” din Onești, România, dar și doamna deputat Maria Ciobanu originară din Nisporeni.
Programul artistic a fost presărat cu poezii alese, alocuțiuni ale invitaților, dintre care și primarul de Nisporeni, Ion Gangan, cântece și voie bună.
La eveniment au fost prezenți și membrii G.N. „Faptă nu Vorbă”, ai grupurilor ultras „Oastea Fiara” din Chișinău și „Băieții Veseli” din Iași.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
Amintim că la 27 martie 1918 organul legislativ al Basarabiei, Sfatul Ţării, hotăra ca Basarabia „de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa, România”.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu