vineri, 31 octombrie 2014

Marş naţionalist în memoria soţilor Aldea-Teodorovici (FOTO)

    Joi s-au împlinit 22 de ani de la moartea soţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, doi dintre cei mai mari muzicieni din Basarabia anilor ’90 şi în acelaşi timp militanţi neobosiţi pentru reunirea celor două state româneşti.
   În semn de respect pentru amintirea celor doi “rapsozi ai unirii”, peste 100 de suporteri români şi militanţi naţionalişti de la mai multe organizaţii din Republica Moldova au mărşăluit pe străzile Chişinăului.
   Participanţii la acţiunea ientitară s-au strâns în faţa statuii lui Ştefan cel Mare şi au plecat în marş spre monumentul dedicat soţilor Aldea-Teodorovici.
   Au fost scandate lozinci unioniste şi au fost intonate cântece patriotice. Deasemenea a fost depusă o coroană de flori în culorile roşu, galben şi albastru şi au fost aprinse lumânări în semn de respect.
  În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici s-au stins din viaţă fulgerător, în urma unui accident rutier. Accidentul a avut loc în circumstanţe neelucidate, în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București. Moartea celor doi a fost percepută ca o tragedie națională pe ambele maluri ale Prutului. Cazul nu a fost investigat amănunţit de autorităţi, speculaţiile privind un eventual asasinat devenind din ce în ce mai prezente în rândul opiniei publice. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu