sâmbătă, 29 octombrie 2011

O strada Doina si Ion Aldea Teodorovici in orasul tau !


Cu ocazia comemorării a 19 ani de la trecerea în nefiinţă a Doinei şi a lui Ion Aldea-Teodorovici, un grup de tineri voluntari îşi propune sensibilizarea publicului şi a autorităţilor competente din mai multe localităţi din România și Republica Moldova, în vederea numirii/redenumirii unei străzi din oraşele vizate în cinstea duetului.
Considerăm că acest act ar fi un efort minim în cinstirea memoriei acestor două personalităţi care au luptat pentru identitatea naţională a românilor din stânga Prutului, încercând să recreeze o legătură naturală ce a fost distrusă de către o forţă inamică. Am iniţiat acest demers deoarece idealurile lor, au fost şi rămân a fi şi idealurile noastre; deoarece gândurile noastre au stat pe buzele lor, s-au regăsit în piesele lor nemuritoare, compuse pe versurile marilor noştri poeţi – Grigore Vieru, Adrian Păunescu, Dumitru Matcovschi.
Obiectivul demersului nostru este ca până anul viitor, 2012, când vom comemora douăzeci de ani de la dispariția prematură a celor două simboluri ale redeșteptării naționale din stânga Prutului, să avem câte o stradă numită în onoarea lor în localităţile din România și Republica Moldova. Pentru a realiza acest obiectiv, o să adunam semnături care vor fi depuse la sediul autorităților locale din orașele vizate.

Un grup solidar de tineri de pe ambele maluri ale Prutului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu