luni, 10 octombrie 2011

Ștefan cel Mare și patriarhul Kiril – întâlnire imposibilă

Programul inițial de duminică al patriarhului bisericii ruse, Kiril, de a pune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt a fost dat peste cap de un grup de protestatari.
Înfruntând ploaia de afară, 25 de tineri basarabeni au vrut să îl întâmpine pe patriarhul moscovit cu scandarea “KIRIL, DU-TE ACASĂ” și câteva bannere în care își arătau nemulțumirea față de susținerea evidentă a lui Kiril față de regimul separatist de la Tiraspol și declarațiile lui care au proclamat statul independent Republica Moldova ca parte a sfintei Rusii.
Polițiști în uniformă și în civil au încercat să blocheze afișarea bannerelor pe care scria “În fața lui Dumnezeu suntem un singur popor: românesc” și “Republica Moldova nu este o provincie a sfintei Rusii”. Ei s-au pus în fața bannerelor, încercând să încalce dreptul tinerilor la libera exprimare. Nu întâmplător, trecătorii au început să îi huiduie pe oamenii legii și să îi apeleze drept “smirnoviști”. La protest a participat și Anatol Mătăsaru, persecutat de fostul regim comunist, care avea o pancartă pe care se putea citi “Dumnezeu nu e Lenin”.
Într-un final, spre dezamagirea enoriașilor, patriarhul Kiril a renunțat să-și aducă omagiile la statuia celui mai mare dintre români.
Moldova1:


Video integral pe Curaj.TV:


Alte știri: ProTV, JurnalTV, Publika, Unimedia, Ziarul de Gardă, Timpul, InfoPrim, Arena, Radio România, InfoPrut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu