duminică, 2 decembrie 2012

Flacăra românismului arde în Cetatea Unirii


Ziua Naţională a României a fost sărbătorită cu fast la Alba Iulia. Organizațiile cuprinse în Platfoma Civică Acțiunea 2012 au sprijinit manifestările din programul oficial, prin propria contribuție, pe fondul disputei dintre autoritățile locale și cele centrale, oferind participanților la sărbătoarea Unirii oportunitatea de a asista la momente spectaculoase.
Au fluturat steaguri de peste 12 m² fiecare și au aprins 94 de torțe, simbolizând 94 de ani de la realizarea Marii Unirii, au afișat bannere unioniste la depunerea de coroane, s-au plimbat prin Cetatea Unirii afișând mesajul ,,Basarabia e România” și au distribuit trecătorilor pliante și autocolante. ,,Actul Unirii nu este complet, ne lipsește Basarabia și tot ceea ce am organizat aici, la Alba Iulia, vine să amintească de necesitatea realizării reîntregirii naționale prin unificarea României cu Basarabia”, a declarat unul dintre voluntarii Acţiunii 2012.
La manifestările coaliţiei unioniste au participat peste 1000 de persoane, printre acestea și studenții basarabeni care învață la universitățile din România, cât și Asociația Suporterilor Români, cea mai nouă organizație aderentă la coaliția unionistă.
Ziua Naţională a României a fost marcată şi la Chişinău, unde aproximativ 500 de membri și simpatizanți ai Platformei Civice Acțiunea 2012 au întins cel mai mare tricolor în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi au împărțit peste 1000 panglici tricolore.


 Sursa: infoprut.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu