marți, 4 decembrie 2012

Toţi cei 785 de europarlamentari au primit în dar un volum despre agresiunea sovietică asupra Basarabiei



cdep.ro
Cei 785 de membri ai Parlamentului European au primit cu ocazia Zilei Naţionale a României culegerea de documente ”Pactul Ribbentrop – Molotov și agresiunea sovietică împotriva României. 1939-1991”, al cărei autor este academicianul Valeriu Matei, director al Institutului Cultural Român ,,Mihai Eminescu” din Chişinău.
Volumele traduse în limba engleză au fost oferite de Platforma Civică Acţiunea 2012 şi au fost transportate la Bruxelles de către preşedintele Asociaţiei Tighina, reprezentantul coaliţiei unioniste, Alexei Paluţă. Acesta a fost sprijinit în demersul său de consilieri ai europarlamentarilor români.
Cu această ocazie, Alexei Paluţă a declarat pentru InfoPrut că această iniţiativă are obiectivul de a sensibiliza opinia publică din Europa cu privire la consecinţele dezastruoase ale Pactului semnat între Germania nazistă şi Rusia sovietică pentru întregul continent. Totodată, reprezentantul Acţiunii 2012 a mai precizat că Pactul a fost condamnat în mod normal de toate statele şi că Europa trebuie să cunoască faptul că Basarabia se află în continuare sub ocupaţie rusească.
Sursa: InfoPrut

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu