duminică, 2 decembrie 2012

Marea Unire, aniversată la Nisporeni

         Nisporeniul, „Mecca” românilor din Basarabia, a sărbătorit Ziua Marii Uniri și cea Națională a tuturor Românilor de Pretutindeni așa cum se cuvine – în roșu, galben și albastru.
               Fiind o tradiție de câțiva ani deja ca membrii Grupului Naționalist „Faptă nu Vorbă” să organizeze diferite momente de imagine în instituțiile de învățământ din localitate, anul acesta atmosfera de sărbătoare a fost adusă de panourile dedicate Marii Uniri, fețelor pictate în tricolor ale micuților naționaliști, muzica patriotică ce a răsunat pe coridoarele liceelor în timpul pauzelor, dar și întinderea unor hore ale unirii la două dintre liceele din localitate, „Boris Cazacu” și „Ștefan cel Mare” la care participanții purtau veste tricolor.
   De aceste momente aniversare a 94 de ani de la Marea Unire s-au putut bucura elevii Liceului Teoretic „Boris Cazacu”, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”, Liceul Teoretic „Mircea Eliade” și Școlii Profesionale din orașul Nisporeni.
            În contextul aceleiași sărbători a fost lansat și numărul doi al Gazetei Memoriei, campanie a GN FnV, gazetă de perete ce a fost afișată în circa 10 instituții de învățământ din raionul Nisporeni.
            Amintim că la 1 decembrie 1918 a avut loc un moment de o importanță deosebită pentru neamul românesc – desăvârșirea Statului Național Român Unitar prin unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Vechiul Regat. 









































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu