miercuri, 31 octombrie 2012

Ion și Doina Aldea Teodorovici niciodată uitați

              La 20 de ani de la trecerea la Domnul a inimilor gemene, Ion și Doina Aldea Teodorovici, voluntarii Platformei Civice „Acțiunea 2012” s-au tot adunat pentru a le aduce un omagiu regretaților neamului. Prima acțiune a avut loc duminică, 28 octombire, la Coșereni, locul unde a avut loc tragicul accident în urma căruia soții Aldea Teodorovici și-au pierdut viața. Au urmat acțiunile gemene de la Chișinău și Bălți de luni, 29 octombrie.
            Comemorarea de la Chișinău a fost organizată de către Grupul Naționalist „Faptă nu Vorbă”, grup ce face parte din Platforma Civică „Acțiunea 2012”. Începând cu ora 18:30, la Monumentul lui Ștefan cel Mare s-au adunat zeci de oameni de bună credință ce îi poartă vii în inimi pe Ion și Doina.
            Coloana de manifestanți s-a deplasat până la monumentul celor doi păstrând liniștea cea de taină, semn al momentului de reculegere ce a continuat. Ajunși în scuarul ce adăpostește amintirea inimilor gemene, participanții au invocat momentele de cotitură din viața neegalatului cuplu, importanța activității celor doi pentru obținerea independenței și trecerea la grafia latină. Manifestația a continuat cu recitarea de versuri și fredonarea unor cântece din repertoriul familiei Aldea Teodorovici.
            Nu au lipsit lumânările și florile – „cele ce mai pot readuce în zilele noastre puritatea și noblețea cauzei pentru care au luptat”, așa cum a ținut să menționeze o tânără prezentă la eveniment.
            Fiind cei ce continuăm lupta de reîntregire națională, noi nu ne uităm eroii, noi ducem la capăt ceea ce apostolii neamului au început – desăvârșirea unității naționale!

























       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu