vineri, 5 octombrie 2012

Școala de cultură și afirmare românească – Buzău


O nouă ediție a Școlii de Cultură și Afirmare Românească va avea loc în perioada 19 – 21 octombrie 2012 în localitatea Bisoca, județul Buzău. Pentru cea de-a șasea ediție a școlii vor fi selectați 50 de tineri români din Republica Moldova.
Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului tinerilor etnici români basarabeni prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative.
Pentru a aplica la cea de-a șasea ediție a școlii, doritorii trebuie să completeze și să trimită formularul de participare (disponibil aici) până la data de 9 octombrie la adresa scoala@actiunea2012.ro. Persoanele selectate vor fi anunțate miercuri, 10 octombrie.
Pentru a fi selectați, aplicanții trebuie să respecte următoarele condiții:
  • să nu mai fi participat la una din edițiile anterioare ale Școlii de cultură și afirmare românească din România: București (4-6 noiembrie 2011), Sfântu Gheorghe (24-26 februarie 2012), Soroca (27-29 iulie), Bacău și Roman (5-7 august 2012), Constanța (21-23 septembrie 2012).
  • să fi participat la Marșul Unirii din 16 septembrie – Chișinău.
  • să aibă vârsta cuprinsă între 15- 24 de ani
Cheltuielile ce țin de cazare, masă și celelalte care au legătură cu buna desfășurare a evenimentului vor fi suportate de organizatori. Costurile legate de transport vor fi suportate parțial de tinerii din Republica Moldova (100 MDL – transport organizat din Chișinău). La finalul evenimentului, participanții vor primi diplome de absolvire a cursurilor.
Pentru a fi siguri că veți fi acceptați, puteți atașa și mărturii foto/ video ale atașamentului vostru întru susținerea culturii românești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu