duminică, 21 octombrie 2012

(Video) Manifestaţie de amploare la Bucureşti: mii de români au cerut Unirea Republicii Moldova cu România!!!


Aşa cum era anunţat , astăzi la Bucureşti a avut loc o manifestaţie prin care s-a cerut unirea Republicii Moldova cu România.
Deşi erau anunţate doar 1000 de persoane la eveniment au participat peste 3000 de persoane. Aceştia au îmbrăcat veste în culorile naţionale şi au format în Marş un drapel.
Manifestaţii s-au strâns în Piaţa Victoriei începând cu ora 13.00 şi au plecat în Marş la ora 15.00 . Coloana de manifestanţi s-a deplasat pe Calea Victoriei şi apoi pe Kogălniceanu până în faţa Operei Naţionale din Bucureşti.
Ştirea legată de marş a fost preluată de către toate agenţiile de ştiri şi televiziunile din România, numărul mare de participanţi uimind chiar şi pe organizatori.
Cu această ocazie a fost lansat un Pact pentru Basarabia, o propunere pentru viitorii candidaţi la parlamentarele din România şi prin care se cere politicienilor români transformarea Unirii celor două state Româneşti în una de prioritate naţională. Pactul cuprinde măsuri minimale necesare a fi luate astfel încât românii basarabeni să nu mai fie privaţi de drepturi: acordarea cetăţeniei tuturor moldovenilor, realizarea unei pieţe economice comune, asigurarea securităţii Republicii Moldova până la Unire, etc… .
Participanţii la Marş au scandat lozinci Unioniste precum :Basarabia e România, Unire, România Unită, etc…
“E timpul ca politicienii din România să ia atitudine faţă de cei peste trei milioane de români aflaţi la Est de Prut, români  uitaţi în sărăcie şi insecuritate. A sosit timpul ca să luăm atitudine şi să îi readucem în interiorul graniţelor naţionale” a declarat Marius Lulea , unul din organizatori pentru Moldpress.info .

La eveniment au participat şi aproximativ 200 de persoane din Republica Moldova care au dorit să fie alături de cei aflaţi pe străzile din Bucureşti.
Aceştia au umplut centrul vechi al capitalei României încă de vineri şi sâmbătă seara.
“Iată că nu doar noi, românii basarabeni ne dorim Unirea ci şi cei de la Vest de Prut. Am inima plină de bucurie pentru că am văzut câteva mii de români strigând pentru repunerea noastră în drepturi. Astăzi 21 octombrie a devenit pentru români o sărbătoare şi mergem cu inima împăcată acasă şi cu încrederea că totul nu mai este decât o problemă de timp scurt” a declarat Elena Covnic pentru Moldpress.Info.
Coloana de manifestanţi a ajuns să se întindă pe mai bine de 2 km lungime. Poliţia a restricţionat traficul pe o bandă de circulaţie astfel încât să se asigure siguranţa în trafic dar şi cea a manifestanţilor.
Nu au existat incidente de-alungul evenimentului.

În Piaţa Operei din Bucureşti manifestanţii au continuat spectacolul şi au cântat. Pe o tribună improvizată politicienii români au promis că vor semna acest Pact şi au ţinut discursuri unioniste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu