marți, 15 mai 2012

Culmea nesimţirii! După 200 de ani de la ocupaţie, Liga Tineretului Rus ne invită să sărbătorim “evenimentul” la Ambasada Rusiei


Dacă pentru mulţi moldoveni ziua de mâine, 16 mai, care marchează împlinirea a 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Rus, este o zi de doliu, etnicii ruşi o consideră un motiv de sărbătoare.
Liga Tineretului Rus invită toţi moldovenii să participe, cu această ocazie, la festivalul “Prietenia popoarelor”. “16 mai, ora 18.00, la Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău, în cinstea celor 200 de ani de la intrarea statului moldav în componenţa Imperiului Rus, Liga Tineretului Rus, împreună cu partidul “Patrioţii Moldovei”, organizează festivalul “Prietenia popoarelor””, anunţă organizatorii în cadrul unui comunicat de presă.
Conform organizatorilor, scopul festivalului este de a „manifesta recunoştinţă soldaţilor rusi, care şi-au dat viaţa pentru a apăra suveranitatea Moldovei” şi de a „oferi posibilitatea artiştilor să-şi manifeste sentimentul de patriotism şi aspiraţia spre o prietenie a popoarelor”.
Menţionăm că la 16 mai 1812 a fost semnată Pacea de la Bucureşti, prin care Basarabia este anexată la Imperiul Rus.
Tratatul de pace avea 16 articole publice și două articole secrete. Prin articolele 4 și 5, Imperiul Otoman ceda Imperiului Rus un teritoriu de 45.630 km², cu 482.630 de locuitori, 5 cetăți, 17 orașe și 695 de sate, din Basarabia istorică, numită de turci Bugeac, şi estul principatului Moldovei.
 
Moldova.ORG

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu