miercuri, 16 mai 2012

În Chișinău, astăzi este zi de doliu


În Chișinău, astăzi este zi de doliu
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Astăzi, 16 mai, când se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Țarist, toate drapele vor fi coborâte în bernă. Această zi este considerată de doliu în municipiul Chișinău. În acest context, Partidul Liberal și alte asociații vor organiza mai multe manifestații.

Astfel, la ora 10.00, conducerea PL, miniștrii și reprezentanți ai Primăriei Chișinău vor depune flori la Piatra comemorativă din fața Guvernului. Începând cu ora 20.00, în Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc un miting de comemorare a „200 de ani de ocupaţie” și vor fi aprinse mii de lumânări în memoria victimelor ocupaţiei.

Tot astăzi, Consiliul Unirii va organiza un marș cu torțe și lumânări în cinstea apărătorilor etniei românești. Evenimentul va avea loc la Amabsada României, 19.00. 

De asemenea, la ora 18.00, în fața Ambasadei Ruse de la Chișinău, Liga Tineretului Rus și Partidul Patrioții Moldovei vor desfășura Festivalul Prieteniei Popoarelor, pentru a marca aniversarea a 200 de ani de la „intrarea statului moldovenesc in Imperiul Rus”. 

De menționat, că PL este singurul partid parlamentar care voa participa la acțiuni în această zi. Anterior, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a propus ca ziua de 16 mai să fie declarată zi de doliu național. Propunerea liberalilor a fost privită cu scepticism de colegii din Alianța pentru Integrare Europeană.

Sursa: UNIMEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu