duminică, 11 noiembrie 2012

Donație de carte la Băcșeni


Ai carte, ai parte!
La Nisporeni, în perioada lunilor octombrie – noiembrie 2012 se desfășoară o campanie de colectare, donare și distribuire de carte în câteva instituții de învățământ din raion. Ideea aparține Grupului Naționalist Faptă nu Vorbă și Cenaclului Cei cu Inima Română.
Inițiativa a pornit de la necesitatea de carte în grafie latină din școli, lipsa cărților, actualitatea depășită a tematicii lor, dar și interesul din ce în ce mai mare al tinerei generații care a conștientizat valoarea lecturii.
Proiectul se desfășoară în trei etape: colectare, distribuire, implicare post-acțiune, iar la momentul actual, tinerii grupului de acțiune se află la etapa de distribuire a cărților la cele 3 gimnazii din raion selectate ca beneficiari: Băcșeni, Valea Trestieni și Păruceni. 
Astfel astăzi, 10 noiembrie 2012, primele cărți au ajuns la gimnaziul din Băcșeni. Atmosfera din această instituție este una cu totul deosebită, datorită amenajării putându-se observa atât grija administrației gimnaziului pentru valorile naționale, personalitățile marcante ale neamului, cât și atitudinea elevilor față de aceste valori. 
Având încrederea în faptul că beneficiarii acestei donații vor deschide cărțile iar și iar, nouă nu ne rămâne decât să sperăm că lectura va câștiga pozițiile în activitățile cotidiene ale tinerei generații.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu