vineri, 23 noiembrie 2012

La nici două săptămîni România se confrunta cu o nouă pierdere în cinematografie



După Iurie Darie a decedat şi Şerban Ionescu !

"Serban Ionescu era ca Iurie Darie. Un zeu al frumusetii"



Zeci de persoane, admiratori, dar şi colegi de breaslă, au venit vineri la Biserica Batiştei din Bucureşti, unde a fost depus trupul neînsufleţit al actorului Şerban Ionescu - decedat miercuri seară, la vârsta de 62 de ani -, pentru a îi aduce un ultim omagiu.
Pe lângă admiratori, care au venit cu flori la Biserica Batiştei, s-au numărat şi colegi de breaslă ai lui Şerban Ionescu, precum Vladimir Găitan, Eugen Cristea, Carmen Tănase, Elvira Deatcu şi Marin Moraru.
De asemenea, la căpătâiul actorului se află membri ai familiei, printre care şi văduva lui Şerban Ionescu, actriţa Magda Catone - cu care acesta era în divorţ. Aceasta nu a dorit însă să dea nicio declaraţie pentru presă.
Mai multe coroane de flori au fost trimise de membri ai familiei, prieteni şi apropiaţi ai actorului, printre acestea numărându-se şi una de la Teatrul Mic din Capitală şi una de la preşedintele Traian Băsescu.
Accesul în Biserica Batiştei s-a făcut destul de dificil, lăcaşul de cult fiind destul de mic, astfel încât o parte dintre admiratori au stat lângă gardul acestuia pentru a intra înăuntru pe rând.
De altfel, în jurul orei 15.00, porţile bisericii au fost închise.
Trupul neînsufleţit al actorului Şerban Ionescu va fi mutat după ora 17.00 în foaierul Sălii Media a Teatrului Naţional Bucureşti (intrarea din strada Tudor Arghezi).
Serviciul religios va avea loc sâmbătă, de la ora 14.00, la capela cimitirului Bellu, fiind urmat de înmormântare.
Actorul Şerban Ionescu a încetat din viaţă miercuri seară, în jurul orei 23.30, la Spitalul Floreasca, a declarat pentru MEDIAFAX directorul unităţii medicale, Radu Macovei. Şerban Ionescu fusese internat marţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în secţia de Terapie Intensivă, după ce starea lui s-a agravat. În vara acestui an, actorul a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică, boala fiind incurabilă.
Şerban Ionescu s-a născut pe 23 septembrie 1950 în Corabia. Din cauză că tatăl, pilot de vânătoare, era detaşat mereu în altă localitate, Şerban Ionescu şi-a petrecut copilăria între Braşov şi Caracal. A urmat cursurile Şcolii Populare de Artă şi după patru încercări a intrat la teatru.
A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa lui Amza Pelea şi, la terminarea facultăţii, a fost repartizat la Teatrul din Petroşani, unde a interpretat numeroase roluri în spectacole precum "Locţiitorul", de Horia Lovinescu, "Pluta Meduzei", de Marin Sorescu, regia Florin Fătulescu, "În căutarea sensului pierdut", de Ion Băieşu, regia Florin Fătulescu.
Teatrul din Petroşani a fost o rampă de lansare pentru Şerban Ionescu, care a jucat apoi la Teatrul Mic şi Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, după care, din 2001, a putut fi văzut în producţiile Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), al cărui actor a fost până la sfârşitul vieţii sale.
Pe de altă parte, Şerban Ionescu a avut şi o intensă activitate cinematografică. În 1980, regizorul Mircea Mureşan i-a încredinţat ceea ce a fost considerat rolul vieţii sale: Ion, în filmul "Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii", ecranizarea romanului omonim de Liviu Rebreanu. A mai jucat în numeroase producţii, precum: "Horea", "Pădureanca", "Furtună în Pacific", "Mircea", "Şobolanii roşii", "Meurtres par procuration", "Al matale, Caragiale", "Păcală se întoarce".
Sursa: gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu