duminică, 5 februarie 2012

Creste Platforma Civica ACTIUNEA 2012 in Italia !


Foto (timpul.md):Stefan Maimescu
Este vorba despre un nou ONG, de data aceasta din Italia  -  Asociatia socio-culturala Maluri de Prut care, a fost infiintata de catre fostul deputat din primul Parlament al Republicii Moldova, Stefan Maimescu si Dumitru Ilinca. Printre fondatori si membrii asociatiei sunt Lilian Macari, Mariana Botgros Buruiana si Adrian Lungu, dar si un numar insemnat de romani din cele doua state romanesti, transmite Romanian Global News. 

Dumitru Ilinca
“Constituirea asociatiei s-a facut pe 20 ianuarie 2012, iar obtinerea codului fiscal in ziua de 24 ianuarie – am hotarat astfel pentru a aniversa UNIREA de la 24 ianuarie 1859, dar si pentru a da un mesaj cat se poate de clar vizavi de ceea ce ne dorim sa infaptuim. Chiat daca, conform statutului, militam pentru integrarea Republicii  Moldova in UE, in adancul sufletelor noastre suntem pentru   „realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat”.

Nu putem continua sa vorbim despre o singura tara – ROMANIA, un singur popor - ROMAN, o singura limba - ROMANA, dar de doua state: ROMANIA si Republica Moldova.
Credem ca a sosit timpul ca politicienii romani din ambele state sa spuna un NU raspicat pactului Ribbentrop – Molotov”, a declarat pentru Romanian Global News Dumitru Ilinca.

Sursa:  Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu