duminică, 5 februarie 2012

Platforma Civica „Actiunea 2012” : obiectivul lichidării consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov şi dezideratul unirii Republicii Moldova cu România nu pot fi interzise prin lege


Platforma Civica „Actiunea 2012” : obiectivul lichidării consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov şi dezideratul unirii Republicii Moldova cu România nu pot fi interzise prin legePlatforma Civică Acţiunea 2012 condamnă situaţia fără precedent creată de Ministerul Justiţiei din Republica Moldova, care a refuzat să înregistreze modificările operate de Partidul Naţional Liberal  în statutul său şi care a înaintat o sesizare Curţii Constituţionale pentru a se pronunţa asupra legalităţii menţionării obiectivului Unirii Republicii Moldova cu România în statutul formaţiunii, transmite Romanian Global News.
„Considerăm nefondate şi discriminatorii demersurile Ministerului Justiţiei, care aduc atingere libertăţii de exprimare şi pluralismului politic. Refuzul de a admite existenţa pe scena politică din Republica Moldova a opțiunii unioniste demonstrează o teamă a instituţiilor publice faţă de apropierea de vectorul vestic al Republicii Moldova.
Facem un apel către actuala guvernare din Republica Moldova, care şi-a propus realizarea unor reforme democratice autentice, de a nu permite persecutarea fără temei legal de către o instituţie publică a vreuneia din formaţiunile politice existente sau viitoare. Amintim că Declaraţia de Independenţă adoptată la 27 august 1991 garantează exercitarea drepturilor sociale, economice, culturale şi a libertăţilor politice ale tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv ale persoanelor aparţinând grupurilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase. În acest context, obiectivul lichidării consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov şi dezideratul unirii Republicii Moldova cu România nu pot fi interzise prin lege.
Sancţionarea ilegală a adevărului istoric va atrage după sine sancţionarea morală a celor care îl dispreţuiesc, care îl ignoră, îl contestă sau cărora le este frică de el.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu