luni, 25 iunie 2012

28 iunie – marș pentru reîntregire la București și Chișinău



Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 2012 și Grupul de gândire și acțiuneROMÂNIA VIE organizează joi, 28 iunie 2012, în Bucureşti, de la ora 17.30, un marş pentru marcarea zilei de 28 iunie 1940 şi pentru a solicita unirea României cu Republica Moldova. Un eveniment similar al Platformei va avea loc la aceeaşi oră și la Chişinău, în faţa ambasadei Rusiei, unde sunt aşteptate să participe peste 500 de persoane.

Pentru că cine doreşte să afle adevărul trebuie să plece de la originea faptelor şi pentru că istoria nu trebuie lăsată numai istoricilor, solicităm factorilor decizionali de la Bucureşti să îşi asume repararea cedărilor dureroase din trecut prin realizarea idealului reîntregirii naţionale.
28 iunie 1940 a reprezentat o cotitură tragică în istoria României prin ocupaţia sovietică a estului teritoriului românesc cunoscut sub denumirea generică “Basarabia, Nordul Bucovina şi Ţinutul Herţei”.Sute de mii de români au fost înfometaţi, deportaţi, executaţi în primul an de ocupaţie sovietică şi în primii ani de după 1944.
Video:
Afiș:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu