vineri, 1 iunie 2012

SPORTUL te face mai destept!


S-a vorbit întotdeauna despre efectele benefice ale sportului pentru sănătate. Mișcarea regulată îmbunătățește și starea de spirit, prin eliberarea de endorfine. Cercetătorii au descoperit încă un beneficiu al exercițiilor fizice: îmbunătățesc activitatea neurologică.
Potrivit unui studiu aflat încă în derulare, până la 60% din populație își poate îmbunătăți activitatea intelectuală cu ajutorul exercițiilor fizice. Concret, sportul “pompează” în celule o proteină care îmbunătățește memoria, capacitatea de învățare și acuitatea mentală.
Studiul realizat de o echipă de la Colegiul Dartmouth a testat mai multe programe diferite de exerciții fizice pe patru grupuri de tineri sedentari. La finalul a patru săptămânii, participanții au primit teste de memorie și câteva chestionare pentru determinarea stării psihice generale.
Cele mai bune rezultate le-au obținut cei care au făcut sport zilnic, inclusiv în ziua testelor. Cercetătorii au descoperit că la aceștia nivelul proteinei respective a crescut semnificativ comparativ cu celelalte grupuri.
“Pentru beneficii mentale, este foarte importantă constanța exercițiului fizic, mai degrabă decât intensitatea. Nu trebuie să vă extenuați. Scopul principal este să vă antrenați corpul peste trei zile pe săptămână”, a precizat liderul echipei, Michael Hopkins, pentru Huffington Post. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu