vineri, 1 iunie 2012

Grozesti, Romania de Est (Basarabia). FOTO


 In cadrul unei campanii a Platformei Civice “Actiunea 2012”, Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni a donat liceului “Prometeu” din Grozesti in Basarabia sute de volume de carte romaneasca, transmite Romanian Global News.
Cu toate greutatile facute de seful vamii Leuseni, Vitalie Vasilache, un mare neiubitor de carte romanesca, care s-a folosit de toate parghiile unei legislatii de tip sovietic, care inca mai guverneaza intrarea de carte in R. Moldova, pentru a face ca elevii care asteptau in curtea liceului sa nu se poata bucura de donatie, cartile au ajuns in final la cei care le asteptau.
“Pentru ca iubitorii de carte romaneasca din Basarabia au inca foarte multi dusmani in guvernul de la Chisinau, nu le vom da numele celor care ne-au ajutat. Le multumim inca odata si le transmitem si multumirile celor care cu lacrimi in ochi , au primit cartile clasicilor literarturii romane,  la Grozesti. Aceleasi multumiri le transmitem oficialului din Ambasada Romaniei de la Chisinau, Presedintelui PL, Mihai Ghimpu si deputatului Valeriu Saharneanu, care au ajutat la trecerea cartilor, a declarat pentru Romanian Global News reprezentantul FNRP.
Cartile ajunse in biblioteca liceului “Prometeu” vin sa inlocuiasca fondul de carte in chirilica, singurul care era la dispozitia elevilor romani din Grozesti.
Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni multumeste si pe aceasta cale unuia din fiii satului Grozesti care a facut posibila aceasta donatie de carte, ca si reprezentantilor Grupului  “Fapta nu Vorba”, care s-au deplasat special pentru a participa la eveniment. Un rol important in transportul cartilor l-a avut reprezentantul Platformei Civice “Actiunea 2012”, Stefan Plesca,  care a asigurat transportul cartilor la destinatie.
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu