miercuri, 29 august 2012

10.000 de unionişti în marş pe străzile Chişinăului pe 16 septembrie


10.000 de unioniști vor mărșălui duminică, 16 septembrie, cu steaguri tricolore și mesaje de unitate națională pe străzile Chișinăului. Suntem deciși să dăm un semnal clasei politice și cetățenilor din cele două state românești, precum și comunității internaționale, că reunificarea Republicii Moldova și a României este deja un proces ireversibil prin numărul mare de persoane care își doresc acest lucru. Acest fapt este demonstrat și de recentul sondaj organizat dincolo de Prut potrivit căruia aproape 90% dintre români își doresc Unirea.
Actiunea 2012Platforma Civică “Acțiunea 2012″ cheamă toate forțele pro-unioniste din Republica Moldova să se alăture Marșului unionist de pe 16 septembrie. Să ieșim împreună pe străzile Chișinăului pentru a demonstra că suntem din ce ce în ce mai mulți, din ce în ce mai puternici, din ce în ce mai uniți!
Având în vedere incidentele de la Marșurile organizate vara aceasta la Cahul și Bălți, facem un apel către Ministerul de Interne să ne asigure integritatea fizică, dreptul la liberă exprimare și pluralismul opiniilor. Sperăm că pe 16 septembrie nu vom mai avea parte de scene în care comuniștii și aliații acestora să instige la ură și violență, să atace cu ouă, pietre și petarde atât participanții la Marș, cât și jurnaliștii ce reflectă evenimentul, punând iarăși sub semnul întrebării democrația și statul de drept din Republica Moldova.
Platforma civică “Acţiunea 2012” a militat întotdeauna paşnic pentru drepturile europene ale basarabenilor, pentru unitatea acestui teritoriu şi extinderea sa prin Unirea cu România, aleasă prin voință populară, spre deosebire de comunişti care au optat pentru subminarea statului, mafiotizarea acestuia şi dezintegrare teritorială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu