miercuri, 29 august 2012

Decis: Sancţiuni mai aspre pentru cei care vor profana simbolurile de stat sau le vor utiliza incorect


Foto: dubasari.md
Persoanele fizice care vor încălca intenţionat modul de folosire a simbolurilor publice vor fi sancţionate mai dur. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi de către Executiv.
Potrivit documentului, amenda în acest sens se va majora până la 800 de lei. Dacă până acum sancţiunea era de 10-20 unităţi convenţionale (200-400 de lei), acum aceasta va constitui 20-40 unităţi convenţionale (400-800 de lei).
Totodată, în proiectul de lege se prevede pedepsirea pentru profanarea sau încălcarea intenţionată a modului de utilizare a simbolurilor Republicii Moldova sau ale altor state. Astfel, persoanele fizice vor achita o amendă de la 15 până la 35 de unităţi convenţionale, persoanele cu funcţie de răspundere vor fi sancţionate cu 30-60 de unităţi convenţionale, iar persoanele juridice vor fi nevoite să plătească amendă de la 60 la 100 de unităţi convenţionale.
De asemenea, documentul prevede pedepse pentru încălcarea intenţionată a modului de folosire a simbolurilor corporative ale organelor centrale de specialitate, utilizarea neautorizată a simbolurilor particulare înregistrate şi utilitazea sau etalarea în calitate de simbol public a unor însemne neînregistrate.
Sursă: Publika.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu