joi, 2 august 2012

500 de unionişti vor mărşălui duminică la Bălţi. Socialiștii au anunțat contramanifestație (VIDEO)


imagine simbol, Marsul unionistilor de la Cahul, sursa foto: moldova.org
500 de unioniști vor mărșălui duminică, 5 august,  pe străzile Bălțiului cu steaguri tricolore și mesaje de unitate națională, anunţă reprezentanţii Platformei Civicle “Acţiunea 2012”.
“În ciuda amenințărilor și piedicilor puse de autoritățile locale, membrii Platformei Civice “Acțiunea 2012” din Bălți și voluntari veniți din alte raioane sunt deciși să apere democrația și statul de drept”, se arată într-un comunicat emis de "Acţiunea 2012”.
Totodată, Platforma Civică “Acţiunea 2012” comunică că Primăria municipiului Bălți a atacat în instanță dreptul de a organiza manifestația. “La fel a procedat si pe 3 martie, când Platforma Civică “Acțiunea 2012” a organizat prima activitate de acest gen în Bălți. Legea, însă, a dat dreptate unioniștilor. De asemenea, autoritățile comuniste au recurs la amenințări fizice asupra membrilor noștri și plănuiesc aducerea unor infractori pentru a bloca marșul după scenariul pus în practică acum două săptămâni la Cahul. Având în vedere aceste semnale, facem un apel către Dorin Recean, noul ministru de Interne să ne asigure integritatea fizică, dreptul la libertatea de exprimare și pluralismul opiniilor”, au declarat reprezentanţii Platformei.
În context, reprezentanţii “Acţiunii 2012” anunţă că scopul marşului, pe lângă cel de promovare a ideii unioniste, este de a atrage atenţia opiniei publice asupra încercărilor PCRM de a destabiliza Republica Moldova prin tentative de desprindere administrativă după modelul regiunii transnistrene. “Comuniștii se află în agonia caracteristică unei căderi cu mult zgomot. Greșelile pe care le comit atât la Chișinău, cât și la Bălți nu fac nimic altceva decât să le grăbească prăbușirea”, se arată în comunicat.

Totodată, mișcarea „Garda Tânără” a anunțat că mai multe organizații vor desfășura concomitent o contramanifestație, protestând astfel împotriva marșului unioniștilor. Aceștia spun că se vor manifesta pașnic, concentrându-se pe promovarea mesajelor patriotice, stataliste și moldoveniste. Liderul „Gărzii Tinere”, Vlad Bătrâncea, spune că prin acțiunea de duminică vor să le demonstreze locuitorilor de la Bălți că „forțele patriotice din Republica Moldova sunt mai numeroase și mai sănătoase spiritual decât grupările extremiste unioniste și neo-naziste, a mai adăugat Bătrâncea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu