joi, 2 august 2012

Filat a asigurat că marşul unionist de la Bălţi se va desfăşura conform planului



Premierul Vlad Filat a refuzat să comenteze declaraţiile consilierului PCRM de la Bălţi Alexandru Poniatovski, care a anunţat că marşul unionist din 5 august va fi împiedicat de comunişti, dar a precizat că îi îndeamnă pe organizatorii manifestaţiei să se încadreze în spaţiul legal
. ,,Nu vreau să comentez toate aceste lucruri. Toate aceste încercări de tensionare nu pot să rezolve problemele din societatea noastră. Eu solicit tuturor celor care au intenţii şi vor organiza acţiuni de protest să respecte legea”, a precizat premierul Vlad Filat, citat de Publika.


Potrivit aceleiaşi surse, consilierul comunist din Bălţi a declarat că îi va ruga pe cei care vor participa la marşul unionist să se întoarcă în România. ,,Nu le vom permite să desfăşoare acest marş. Nu le vom permite să meargă prin piaţa din Bălţi fluturând un drapel al altui stat. Din informaţiile pe care le am, trei autobuze cu tineri din România vor participa la acest marş. Nu le vom permite să intre în Bălţi. Îi vom ruga să urce în autobuze şi să plece înapoi”, a menţionat acesta.

Pe de altă parte, primarul comunist al municipiului Bălţi, Vasile Panciuc, a dat asigurări că manifestaţia va fi permisă. ,,Sunt cereri din partea unor organizaţii. Vom acţiona respectînd legislaţia în vigoare, privind organizarea manifestaţiilor şi întrunirilor”, a precizat Panciuc.
InfoPrut aminteşte că Platforma Civică Acţiunea 2012 va organiza duminică, 5 august, la Bălți, cu începere de la ora 15:00, marșul “Unirea face puterea”, la care sunt aşteptate să participe cel puţin 500 de persoane.

Sursa: InfoPrut

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu