sâmbătă, 3 martie 2012

"Noi nu uităm Eroii '92! ! !" la L.T."Ellada" Măcăreşti

 2 martie- o zi obişnuită pentru unii,o zi specială pentru alţii....Azi se împlinesc 20 de ani de când "fraţii de la est" au intrat peste noi cu arma-n mână sfidându-ne integritatea naţională şi independenţa statală.Bravii fii ai ţării nu au stat cu mâinile-n şolduri ci imidiat au purces la luptă contra mercenarilor ex-bolşevici.
 În L.T."Ellada" Măcăreşti s-a organizat o mini-conferinţă  unde au fost prezenţi liceenii X-XII profesorii de Istorie,franceză ,engleză,cât şi reprezentanţi ai conducerii liceului,alături de noi a venit şi un veteran al războiului de pe Nistru-domnul Iachimovschi,care a povestit cum erau acele timpuri şi cum luptau cot la cot pentru a-şi apăra Patria.În cadrul conferinţei au fost prezentate secvenţe din filmul "Transnistria-durere şi speranţă".

La sfârşit a fost făcută o concluzie,iar domnului Iachimovschi i-a fost înmânat un mărţişor din partea unei tinere.Am decis ca şi eu,din partea "Generaţiei care nu-ţi uită eroii" să-i ofer distinsului patriot un mărţişor cu panglică tricoloră(mai nu mi-au dat lacrimile).


















 D-na Elena Butnaru afirmă : "Tragedia nu s-a început în martie '92,sau pe 12 august '91 ci cu mult mai devreme,încă din 1812" şi astfel s-a pus capăt acestei întruniri.
ps. Mulţumesc tuturor participanţilor şi celor ce au făcut posibilă această întrunire;Martei Bucă pentru că a imortalizat momentul.
http://www.youtube.com/watch?v=6ac5J00oAaI&context=C3adbabbADOEgsToPDskKRFDLd_hWXFCpE3cp_4np8
http://www.youtube.com/watch?v=Q_9u1-gUI-A&context=C36700c5ADOEgsToPDskJhlkCJc-sXKGV26BC0ujIo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu