luni, 19 martie 2012

Panou cu simboluri naziste la Soroca! Primarul comunist riscă să fie tras la răspundere.


PANOU CU BUCLUC LA SOROCA
Primarul oraşului Soroca, Elena Bodnarenco, riscă să fie trasă la răspundere pentru discriminare şi instigare la ură. Poliţia examinează, în prezent, sesizările mai multor cetăţeni, depuse în legătură cu instalarea unui panou cu simboluri naziste, chiar în centrul oraşului, la indicaţia primarului comunist.
Panoul, în limba rusă, a fost instalat zilele trecute. Mesajul primarului comunist, care conţine sintagma "ocupanţii germano-români fascişti", a provocat însă nemulţumirea locuitorilor din Soroca. Poliţia a demontat panoul pe care apare şi o svastică fascistă, în prezenţa edilului-şef al oraşului.

"Este legea despre publicitate, care spune că dumneavoastră sunteţi datoare să scrieţi în limba de stat", s-a adresat comisarul primarului.
Elena Bodnarenco s-a arătat nemulţumită că reprezentantul Poliţiei ar fi strigat la ea: "Eu vă rog, eu aud bine. Nu ridicaţi glasul".
"Noi o să clarificăm cu instituţia de drept care-i corect şi care nu. Eu nu vreau să vorbesc cu matale. Eşti nimeni pentru mine, nimeni", i-a tăiat-o comisarul.

Unii locuitori ai oraşului, care au cetăţenie română, s-au simtit discrimaţi şi au depus plângeri la poliţie. Alţii consideră că mesajul de pe panou instigă la ură.
"Se examinează cazul, se acumulează materialele în urma plângerilor cetăţenilor de rând, care s-au adresat referitor la conţinutul şi semnul de pe afişaj – svastica", a comunicat Nicolae Eşanu, ofiţer de urmărire penală.

"Nu înţeleg despre ce instigare la ură vorbiţi. Nu este vorba despre românii de azi sau despre cei care au cetăţenie română. Nu-i asociez cu ocupanţii. Este vorba despre ocupanţii germano-români fascişti din perioada anilor 1941-1944", a declarat primarul din Soroca.

Elena Bodnarenco a câştigat mandatul de primar al oraşului Soroca la alegerile locale din vara trecută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu