miercuri, 25 iulie 2012

Legea privind redobândirea cetățeniei române va fi îmbunătățită


Imagine simbol - sursa: google.com

Legea privind redobândirea cetățeniei române va fi îmbunătățită, anunţă președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie de la București, Gheorghe Emacu. Oficialul român se află în vizită la Chişinău pentru a identifica soluții de îmbunătățire a procesului de redobândire a cetățeniei române.
În cadrul vizitei sale la Chişinău, noul președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie s-a întâlnit şi cu angajaţii Ambasadei României de la Chişinău. Acesta a recunoscut existenţa mai multor probleme, asigurând că „autorităţile de la București depun eforturi constante pentru a le oferi cetățenilor Republicii Moldova condiții din ce în ce mai bune în care pot beneficia de această oportunitate".
Ministrul Justiţiei al Republicii Moldova, Oleg Efrim, l-a îndemnat pe Gheorghe Emacu să-i semnaleze despre orice tentative ale funcționarilor de la Chișinău de a transforma procesul de redobândire a cetățeniei române într-o afacere.
Totodată, Emacu a anunțat că ar putea iniția un șir de amendamente la Lege, acestea urmând a fi propuse ministrului român al Justiției, Titus Corlățean.
Oficialul român urmează să continue discuțiile cu responsabili din Direcția notariat și avocatură a Ministerului Justiției de la Chișinău și cu cei de la Serviciul Stării Civile.
Sursa: Moldova.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu