miercuri, 18 iulie 2012

Marşuri unioniste pentru a marca începutul decomunizării Republicii Moldova


La Cahul şi la Bălţi vor avea loc două marşuri unioniste, menite să marcheze începutul decomunizării Republicii Moldova şi să reitereze necesitatea refacerii unităţii naţionale prin unirea Republicii Moldova cu România, se arată într-un comunicat de presă emis de Platforma Civică Acţiunea 2012.
Potrivit comunicatului de presă, marșul unionist de la Cahul va avea loc duminică, 22 iulie, cu începere de la ora 11:00, având ca punct de plecare strada Ștefan cel Mare (intersecția cu strada Izvoarele) și ca punct terminus statuia lui Ioan Vodă. În cadrul manifestaţiei organizate de Consilliul Unirii, la care se vor alătura peste 100 de voluntari ai Acțiunii 2012 din București și Chișinău, vor fi arse simboluri ale regimului comunist.
Totodată, pe 5 august, la Bălți, filiala Platformei Civice “Acțiunea 2012” din localitate organizează cu începere de la ora 15:00 marșul “Unirea face puterea” prin care va cere reunirea în cel mai scurt timp cu România, pentru a urma calea europeană a poporului român. Potrivit organizatorilor, la eveniment sunt aşteptaţi peste 500 de oameni, cărora în prezent primăria comunistă din Bălți le încalcă dreptul de a manifesta public, refuzând să le autorizeze acţiunea.
InfoPrut aminteşte că Parlamentul Republicii Moldova a interzis joi, 12 iulie, la ultima şedinţă a legislativului din această sesiune, utilizarea simbolurilor comuniste în scopuri politice – secera şi ciocanul, precum şi a altor ideologii totalitare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu