joi, 5 iulie 2012

Victimele celui de-al doilea val de deportări vor fi comemorate la Chişinău


Victimele celui de-al doilea val de deportări, din 6 iulie 1949, vor fi comemorate vineri, 6 iulie, printr-un miting. Acţiunea va începe la ora 9.00 şi se va desfăşura în Scuarul Gării Feroviare din Chişinău, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al municipalităţii, transmite Info-Prim Neo. 

După mitingul de comemorare, doritorii vor merge la Fondul Plastic al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova din strada V. Docuceaev, intersecţie cu str. G. Asachi, pentru a vedea monumentul deportaţilor, aflat în stadiu de executare. Primăria municipiului Chişinău va asigura transportarea tuturor deportaţilor. 

De asemenea, vineri, cu începere de la ora 12.00, autorităţile locale vor organiza o masă de pomenire pentru persoanele deportate, în incinta Restaurantului „Cupidon”, din str. Vlaicu Pârcălab (ULIM). 

Al doilea val de deportări a avut loc la 6 iulie 1949, când au fost deportate 11.293 de familii – 35.796 de persoane, din care 9.864 au fost bărbaţi, 14.033 femei şi 11.889 copii. 


Sursa: Info-Prim Neo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu